Workshop Beterschapswensbord Fries Museum

Tijdens de Nationale museumweek, heb ik een workshop gegeven met aandacht voor de tentoonstelling "Healing plants for hurt landscapes" van Laurence Aëgerter ( www.laurenceaegerter.com )

Ik begon met de kinderen te vragen of ze de tentoonstelling hebben gezien en of ze konden vertellen waarom er kruiden waren gelegd op de foto's.
Via een groot televisiescherm heb ik de foto's van Laurence Aëgerter haar werk laten zien.
Na het maken van het wensbord mochten de kinderen, terwijl ze aan degene dachten die ze beterschap en liefs wensen, 2 helende kruiden kiezen er op vertrouwend dat hun keuze de goede is. Daarna kozen ze nog 1 kruid voor de smaak.

Hierbij de tekst voor de workshop:

"Workshop Nationale Museumweekend Fries Museum

Weet jij dat kruiden en planten je weer beter kunnen maken als je ziek bent, of je kunnen helpen weer een beetje blij te worden als je je erg verdrietig voelt?

Weet je ook dat je een ander een beetje kunt helpen door gewoon aan ze te denken en ze veel liefs en beterschap te wensen?

Laurence Aëgerter doet dit door planten en kruiden te leggen op foto’s van plekken op de wereld waar oorlog, pijn en verdriet is.

Wij gaan een beterschapswensbord maken.

Dit is een prikbord waarop je bijvoorbeeld een foto van je zieke tante of huisdier kunt hangen, of een krantenartikel.

Aan de tak boven de foto, hangen we de helpende kruiden.

De kruiden zullen drogen, zodat je er later thee van kunt zetten.

Thee die je kunt versturen naar diegene die je beterschap wenst, of om het zelf op te drinken waarbij je die ander in gedachten beterschapswensen stuurt.

Gina Boonstra

April 2015"