Het magische toverbos

Het magische toverbos, waar honderden lichtpuntjes te zien zijn wanneer het op z’n donkerst is, de boom, de bomenreus, een violenconcert in een kijkkastje ter grootte van een A4tje, spelende boswezentjes, de wegwijzer naar het toverbos, toverstaffen en nog veeel meer, is momenteel gedeeltelijk te zien in het studieatelier van Frijlân aan de Boksumerdyk 5 te Leeuwarden. Komen jullie kijken? Leuk!!

Het magische toverbos is ontstaan uit liefde voor een boom die zeker 21 jaar bij ons heeft gegroeid, eerst bij mij in de tuin, later bij m’n ouders. Het heeft onze kinderen zien opgroeien, waterpret, sneeuwpret, herfstpret, er gebeurde van alles rondom.

Na het overlijden van onze moeder, ging mijn vader verhuizen en de boom was omgezaagd. Ik heb de stronk nog net op tijd kunnen redden uit de container. Ik zou er iets moois mee doen.

Ik heb de stronk in 2 delen gezaagd, het ene deel werd een Magische toverboom, het andere een grote bomenreus. De materialen waarmee ik werk zijn o.a. karton van dozen, keukenpapier, rijstpapier, metaal- en glaskraaltjes, eierdozen en imitatiebladgoud. Ik werk graag met materialen die liefst zo milieuvriendelijk mogelijk en vrijwel voor iedereen beschikbaar zijn. Een favoriet bouwmateriaal, karton, haal ik gratis bij de supermarkt.

De boswezens (wezens uit de wereld van het nieuwe begin) zijn voornamelijk van plantmaterialen gemaakt. Ook om er mee te kunnen laten zien dat de natuur ons zoveel moois schenkt en dat wij daar ook weer mee kunnen spelen en creëren.

Toen ik dacht dat de boom klaar was, zag ik dat een eerdere creatie waarmee ik maar niet verder kwam, precies onder de boom past. Het werd de wereld van lichtpuntjes…

Gina
September 2020

 

 

content image