De magische toverboom

Weten jullie het nog? Dat je als kind ging tekenen, zonder er bij na te denken en als je dan gevraagd werd wat je aan ’t tekenen bent, dat je met een heel verhaal wist te komen die je van te voren niet had bedacht? De vormen die je getekend had kregen betekenis, doordat je er aandachtig naar keek en daar woorden aan gaf.

Zo is de Magische toverboom ontstaan, gewoon door te volgen wat er gecreëerd wil worden en daarna te zien wat ik zag. Het werd een sprookje. Zodra je onder deze boom gaat staan, regent het zachte druppen goud tot het moment dat je er weer onder vandaan gaat, om je er zo aan te herinneren dat je oneindig veel in goud waard bent. Nog maar een keer naar die boom en dan met een paar emmertjes zou ik zeggen.

De eerste boom die ik maakte was plat en maakte ik onderdeel van een boek die ik aan het maken was.

Ik besloot de boom in 3D te maken en wel van een boom die bij m’n ouders in de tuin had gestaan en was omgezaagd bij de verhuizing van mijn vader na het overlijden van mijn moeder vorig jaar. Ik heb de stronk nog net op tijd kunnen redden uit de container. De boom is jarenlang verzorgd door mijn moeder en heeft voor mij een speciale betekenis.

Ik heb de stronk in 2 delen gezaagd, ben het weer takken gaan geven en leverde me weer helemaal over aan het creëren van de Magische toverboom. De materialen waarmee ik werk zijn o.a. karton van dozen, keukenpapier, rijstpapier, metaal- en glaskraaltjes, eierdozen en imitatiebladgoud. Ik werk graag met materialen die liefst zo milieuvriendelijk mogelijk en vrijwel voor iedereen beschikbaar zijn. Een favoriet bouwmateriaal, karton, haal ik gratis bij de supermarkt.

De boswezens (wezens uit de wereld van het nieuwe begin) zijn voornamelijk van plantmaterialen gemaakt. Ook om er mee te kunnen laten zien dat de natuur ons zoveel moois schenkt en dat wij daar ook weer mee kunnen spelen en creëren.

En dan gaat het verhaal verder, want toen ik dacht dat de boom klaar was, zag ik dat een eerdere creatie waarmee ik maar niet verder kwam, precies onder de boom past. Dus kan ik nu weer verder met het deel wat de wereld onder de boom zal worden, de wereld van lichtpuntjes…

Gina
September 2020

 

 

content image